Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
 Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte troen på en formel, så det handler ikke om at tro nok, men mere om hvor man går hen med sin tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
 Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

Konfirmationsforberedelsen foregår i Klemensker Kirke og Konfirmandstue tirsdag eftermiddag kl. ca. 14:30 - 16:10.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når man går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film, laver rollespil og skal på konfirmandweekend/teenlejr, hvor vi skal på jagt efter kristendommen.

Ud over konfirmationsforberedelsen skal du deltage i mindst 10 gudstjenester op til din konfirmation, bl.a. i de familiegudstjenester, du skal være med til at lave sammen med de andre på dit hold.

Kommende datoer

Der er Info- og tilmeldingsmøde for konfirmander og forældre torsdag d. 17. august 2017 kl. 17 i Klemensker Kirke.

Bagefter er der grill for hele familien i præstegårdshaven.

Har du et barn, der skal konfirmeres i 2018 eller 2019, så sæt allerede nu kryds i kalenderen.
2018: 27. april i Rø og 29. april i Klemensker.
2019: 28. april i Klemensker og 17. maj i Rø.
2020: 26. april i Klemensker og 8. maj i Rø